Balanceergewichten

Balanceergewichten worden gebruikt om auto’s uit te balanceren. Op hoge snelheden last van een trillend stuur? Dit kan veroorzaakt worden doordat een kant van de banden zwaarder is dan de andere kant. Dit kan opgelost worden door de banden uit te balanceren met balanceergewichten. Voor balanceergewichten kunt u terecht bij Evotek Europe. Gemakkelijk en snel te bestellen via onze webshop. U kunt ook terecht voor uitlaten, banden, filters, accu’s, wielsloten, lampen en scooter- en motorbanden.

In de webshop van Evotek zijn drie soorten balanceergewichten te koop: plakgewichten op rol, slaggewichten van zink en stalen plakgewichten.

Stalen plakgewichten

Stalen plakgewichten worden op een velg geplakt om deze uit te balanceren. Er zijn verschillende maten en afmetingen te koop. Met een schaar of mer wordt de strip gemakkelijk aangepast aan het gewenste gewicht. De gewichten zijn verzinkt waardoor ze langdurig beschermd zijn tegen corrosie.

Plakgewichten op rol

De plakgewichten op rol hebben dezelfde eigenschappen als de stalen plakgewichten. Een rol bestaat uit 1200 verzinkte gewichten van 5 gram. De tape heeft een goede kleefkracht.

Slaggewichten van zink

Slaggewichten van zink worden gebruikt voor het uitbalanceren van stalen of aluminium velgen. De gewichten klemmen goed op de velg door het gebruik van hoogwaardig verenstaal. De gewichten hebben voldoende klemkracht om op de juiste plek te blijven zitten. Zink kan doorgaans sterk reageren op water. Hierdoor ontstaat corrosie en dit kan uw velgen aantasten. De poedercoating zorgt dat corrosie wordt voorkomen.

Wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice. U vindt de contactgegevens op de website.

Bekijk de producten